9 najboljših nasvetov za nego kože

9 nasvetov za nego kože obraza

Le kdo si ne želi imeti zdrave in lepe kože. V spodnjem zapisu si preberite 9 nasvetov za nego kože obraza.  Po mnenju strokovnjakov vsekakor pomaga kožo negovati tudi s pilingi in tretmaji v kozmetičnem salonu, vsi pa se strinjajo, da je svoji koži potrebno prisluhniti. Upoštevanje rutine nege obraza, ki seveda ustreza vašemu tipu kože, je ključnega pomena za ohranjanje zdrave in sijoče kože.

Preberite, kako negovati kožo, da ostane zdrava, gladka in sijoča.

9 najboljših nasvetov za nego kože

Skrb za kožo na obrazu naj bi bila prva na seznamu vsakega posameznika. Za vas smo izbrali 9 nasvetov za nego kože. Z nasveti si lahko pomagate negovati vašo kožo ter jo ohraniti zdravo, mladostno in sijočo. Poglejmo, kaj pravijo strokovnjaki:

Redno čiščenje obraza

Vaša dnevna rutina za nego kože naj se prične s čiščenjem obraza. Za čiščenje uporabite nežna čistilna sredstva, ki so primerna za vaš tip kože na obrazu. Kožo obraza čistimo dvakrat dnevno – zjutraj in zvečer pred spanjem.

  • Kako očistiti kožo na obrazu?

Za čiščenje kože na obrazu uporabite mleko, micelarno vodico ali gel za čiščenje, ki je primeren za vaš tip kože. Mastna in nečista koža potrebuje drugačno čistilno sredstvo kot na primer suha koža.

Mleko, micelarno vodico ali gel uporabimo po navodilih proizvajalca. Sledi nanos tonika za obraz. Tudi slednjega izberemo na podlagi tipa naše kože.

Uporaba seruma in kreme za obraz [Krema ali serum ali oboje?]

Po čiščenju in toniziranju sledi nanos seruma in naravne kreme za obraz. Bo zadostovalo, če nanesemo samo serum ali samo kremo? Kaj je serum in kaj je krema?

Kožo naj bo negovana podnevi in ponoči. Najboljši čas za nego vaše kože je zjutraj po čiščenju in zvečer počiščenju tik pred spanjem. Priporočljivo je, da se izogibate umetnim dišavam, naftnim derivatom v izdelkih, da ne dražijo vaše kože.

In ko smo pri serumu in kremi. Najbolje je, da uporabljate kar oboje hkrati. Serum in krema imata drugačne lastnosti. Serum vedno nanesemo pod kremo, saj deluje globinsko, krema pa vašo kožo zaščiti pred zunanjimi vplivi in neguje povrhnjico.

  • Kaj je krema?

Krema za nego obraza poskrbi, da koža prejme dovolj vlage ter jo varuje pred zunanjimi vplivi. Če boste uporabili samo kremo, boste kožo zaščitili in navlažil, ne boste pa poskrbeli za globinsko obnovo kože. Najboljša je zagotovo krema za obraz in naravnih sestavin.

  • Kaj je serum?

Serum za obraz je izdelek za nego kože, ki ga uporabimo po toniziranju. Vedno ga nanesemo pred kremo, saj serumi prodrejo globoko v kožo, kjer poskrbijo za globinsko celično obnovo vaše kože.

Uporaba pilinga za obraz

Ste si že privoščili piling za obraz in telo? Piling odstranjuje nakopičene odmrle celice in nečistoče. Enkrat do dvakrat na teden je naredite piling za obraz in telo, da odstranite odmrle celice.

Prekomerna uporaba pilinga lahko tudi poškoduje vašo kožo ter poslabša njeno stanje. Pomembno je, da ste pri uporabi pilinga nežni, da ne kože razdražite.

Manj je več

Držite se pravila manj je več. Če boste uporabili preveč mleka, seruna, kreme, pilinga, še ne pomeni, da bodo izdelki delovali bolje. Ne, ne bodo. Upoštevajte navodila, ki so napisana na vsaki embalaži izdelka.

Izogibanje sonca

Sredstva za zaščito pred sončnimi žarki so zelo pomembna pri negi kože, saj ščitijo pred poškodbami kože. Izogibajte se močnem soncu, saj lahko poškoduje vašo kožo. Povzroči pa lahko tudi prezgodnje staranje kože, v hujših primerih pa tudi kožnega raka. Svojo kožo zaščitite s sončnim faktorjem in nosite pokrivala.

Zdravo prehranjevanje

Za zdravo in sijočo kožo je seveda pomembna tudi zdrava prehrana. Ni dovolj, da uporabljate samo naravne kozmetične izdelke za čiščenje in nego kože, temveč je napeta in sijoča koža odvisna tudi od zdrave pravilne prehrane.

Uživanje vitaminov in omega 3 maščobnih kislin

Tudi uživanje nekaterih prehranskih dopolnil, ki so bogata z nenasičeno maščobno kislino omego 3 in vitaminom C so velik doprinos k zdravi in sijoči koži. C vitamin je prvi v vrsti pri tvorbi kolagena v koži. Kolagen pa je pomemben gradnik kože, mišic in vezivnih tkiv. Poskrbi tudi za lepe lase, sijočo kožo in zdrave nohte.

Vaša koža pa omego 3 (ribje olje) potrebuje tudi za proizvodnjo lipidov v koži. Nekatere študije kažejo, da dodatki z omego 3 nenasičenimi maščobnimi kislinami izboljšujejo raven lipidov in hidracijo kože.

Pitje vode

Zelo pomembno je tudi uživanje zadoste količine vode oziroma hidracije telesa. Na dan moramo popiti dovolj tekočine, saj je samo hidrirana koža lahko napeta in sijoča. Naš najboljši vir za hidracijo telesa je zagotovo voda. Tekočine, kot so kava, čaji, energijske in sladke pijače kožo lahko še bolj dehidrirajo.

Količina zaužite vode za pravilno hidracijo je odvisna od naše teže, letnega časa (je to zima ali poletje ko se več potimo), načina življenje (tisti, ki imajo dolge treninge bodo potrebovali več tekočine),… Več o hidraciji telesa si lahko preberete v zapisu z naslovom Koliko vode popiti na dan.

Zadostna mera spanca

Spanje je življenjsko pomembno za naše splošno počutje. Ravno tako je pomemben gradnik zdrave kože.  Da se naše telo lahko opomore od vseh stresov, ki jim je priča preko dneva, je priporočljivo da spimo 7 do 8 ur na noč. Naša koža je naš največji organ in se obnavlja ravno takrat, ko spimo.

Zaključek

Upajmo, da ste v zapisu 9 nasvetov za nego kože obraza  dobili odgovore in informacije, ki so pomembne za pravilno nego vaše kože. Da bo vaša koža pridobila elastičnost zdrav ten in zasijala se posvetite čiščenju in negi kože z naravno kozmetiko. Privoščite pa si tudi zdravo prehrano ter dovolj tekočine in spanca.